Historisk Værksted

Historisk Værksted 

Historisk Værksted er stedet, hvor arkivet inviterer alle borgere ind i historien. I det historiske værksted kan man undres, undersøge, forske, lege og eksperimentere med historien. Vores værksted er åbent for alle – store som små. Vi har både et Historisk Værksted på selve arkivet i Skolegade (Nicolai-komplekset) og på Kolding Bibliotek.

Historisk Værksted, Kolding Bibliotek
Historisk Værksted på Kolding Bibliotek finder du på 1. sal i FAKTA-området. Her er der åbent dagligt i hele bibliotekets åbningstid. To gange om måneden kan du også møde en arkivar fra arkivet. Det foregår den første og sidste mandag i måneden. Her har du mulighed for at deltage aktivt i forskellige temaer eller projekter, som vi inviterer ind til – eller du kan bare møde op fordi, du har et spørgsmål eller gerne vil have en snak om, hvordan du kan bruge lokalhistorien her i Kolding Kommune.

Åbningstider: Historisk Værksted, Kolding Bibliotek
Dagligt i bibliotekets åbningstid

Arkivar-tilstedeværelse:
Historisk Værksted, Kolding Bibliotek*:
Første mandag i måneden: kl. 10-13
Sidste mandag i måneden: kl. 15-18

*Evt. ændringer annonceres på FACEBOOK

Historisk Værksted, Kolding Stadsarkiv
I Skolegade 2B ligger vores andet Historisk Værksted. Her har du mulighed for få adgang til de originale og autentiske kilder – og dem har vi masser af! Både fra privatpersoner, foreninger, virksomheder og hele kommunen. Det kan fx. være skolepapirer, historiske kort eller byrådsreferater. Det fylder alt sammen så meget, at størstedelen er på fjernmagasin og derfor skal bestilles i forvejen. Derfor er det altid en god ide at kontakte os i forvejen, så vi kan hjælpe dig med at forberede dit besøg. Det gør du på mail: arkiv@kolding.dk eller tlf. 7979 1030.

Historisk Værksted på arkivet har en læsesal, hvor du kan dykke ned i det spændende originale kildemateriale. Her er åbent tirsdag-torsdag samt første lørdag om måneden.
Derudover kan man også benytte vores arkivsalon og korksal med lokalhistoriske bøger, hvis der ikke er optaget af skoleforløb.

Åbningstider, Historisk Værksted, Stadsarkivet:
Mandag-torsdag: kl. 11-15
Første lørdag i måneden: kl. 11-15

Læs JydskeVestkystens artikler om det historiske værksted på biblioteket:

Historisk værksted 2.0
Stadsarkivet giver et løft til slægtsforskning

Historisk værksted 1.0
Stadsarkivar håber flere vil skrive lokalhistorie

Bibliotek åbner for en ekstra etage

 

 

Vær' med i dialogen om projektet...