Aagaards billeder

www.aagaardsbilleder.dk

I forbindelse med flytning af arkivets store samling af glaspladenegativer, dukkede en hidtil ukendt samling af glasplader fra den tidligste periode af fotografiets historie op. Samlingen viste sig ved nærmere gennemsyn at have tilhørt Koldings første fastboende fotograf, Dines Christian Jochum Pontoppidan Aagaard.

Der er tale om glasplade negativer med kollodium emulsion, en metode der blev opfundet i 1851, og var i brug indtil gelatineemulsionen gjorde sit indtog i 1871. Dog fortsatte brugen af kollodium frem til midten af 1880’erne.

Aagaard virkede i Kolding i perioden fra 1857-1880, hvor han tog fotografier af høj og lav fra et område, som næsten svarer til Kolding Kommune i dag.

Som noget helt nyt etablerede arkivet en blog fra dag ind, som gjorde det muligt for brugerne at følge med i vores arbejde med Aagaard-samlingen – og den udviklede sig hurtigt til en interaktiv platform, hvor engagerede borgere fra hele landet hjælper med at identificere personerne i Aagaards samling.

Et af de billeder fra Aagaard-samlingen, som fik landsdækkende opmærksomhed, var billedet af den måske døde pige. Læs bl.a. Politikens artikelserie om dette og Jyllandsposten tilsvarende artikelserie.

">

Del instagram billeder med #aagaardsbilleder

Vær' med i dialogen om projektet...