En by skifter stadig ansigt – 50 år med Koldingbogen

En udstilling med afsæt i forandringerne gennem fem årtier i Kolding Kommune

I 1970 så den første Koldingbog dagens lys. Det var ikke tilfældigt. Det var samme år, hvor 9 sognekommuner blev lagt sammen med købstaden Kolding og blev til Kolding Kommune. 37 år senere – i 2007 – satte en ny strukturreform en tilsvarende ændring i det kommunale landskab i gang.

Gennem alle årene – på nær et enkelt – og frem til i dag – er Koldingbogen blevet udgivet. Kolding by er blevet betragtet både indefra og udefra – og de andre land- og byområder, som gennem tiden har skulle etablere en ny identitet i en ny kommunalpolitisk ramme, har også gennem Koldingbogen markeret, hvor både grænserne og det fælles kan udpeges. I fem årtier har Koldingbogen således været et prisme på byens – og kommunens – historie og historiefortælling.

Det markerer Kolding Stadsarkiv sammen med Museet på Koldinghus og Kolding Bibliotek i en særudstilling i Historisk Værksted på Kolding Bibliotek, under titlen ”En by skifter stadig ansigt”. Ordene stammer fra tidligere borgmester Peter Ravn, som indledte forordet til den allerførste Koldingbog i 1970 med dem.

Udstillingen åbner mandag d. 7. september 2020 kl. 15:00 og markerer samtidig åbningen af Historisk Værksted 2.0, der er rykket fra Bryggeriet i kælderen til 1. sal på Kolding Bibliotek. Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær holder åbningstalen.

Der vil være begrænset pladser i selve det historiske værksted til åbningstalerne, hvor der skal bestilles billet til.
PLADSERNE ER UDSOLGT

Bagefter vil der være en forfriskning og det vil være muligt at høre mere om Historisk Værksted fra arkivets medarbejdere.

Fejringen af 50-året for Koldingbogen kulminerer med udgivelsen af Koldingbogen 2020 d. 13. november. Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Udstillingen løber fra d. 7. september til d. 22 november 2020.

#trekantfest

Vær' med i dialogen om projektet...