IVÆRKSÆTTERNE – da Kolding blev moderne

Bogudgivelse og fernisering: 2. marts kl. 15-17 Nicolai Scene

Kolding Stadsarkiv  markerer byens 750 års jubilæum med 170 års fortælling om Kolding. Arkivets mange samlinger strækker sig tilbage til 1841 og dermed til demokratiets spæde start og Grundlovens vedtagelse i 1849. Derfor har det været naturligt at starte vores fortælling der, hvor det lokale selvstyre og det moderne Kolding for alvor blev født.

Når en bys historie skal fortælles, er der altid mennesker, der skiller sig ud, mennesker, der har gjort en forskel, mennesker der personificerer den udvikling, der er foregået. Sådan er det med IVÆRKSÆTTERNE. Gennem otte markante personligheder spejles de forandringer og begivenheder, der formede byen ved fjorden. Forfatter Helle Juhl har spidset pennen og skabt en nærværende fængende beretning om demokrati, krig, industrialisering, landbrugsrevolution, verdenskrise, byudvikling, velfærdssamfund og ikke mindst fremsynethed – kort sagt en fortælling om da Kolding blev moderne.

Gennem avismagerne og politikerne Chresten Berg og Knud Hansen, industrifædrene Konstantin-Hansen og J.P. Schrøder, landmanden og organisationsmanden Jens Christoffer Thygesen, plantemanden Aksel Olsen, sundhedsplejersken, politikeren og kvindesagskvinden Ida Jørgensen og revydronningen Maja Rasmussen udfoldes Koldings forvandling fra traditionsbundet købstad til moderne bysamfund.

Bogen præsenteres ved en festlig reception i Nicolai Scene, hvor også den tilhørende udstilling i Nicolai Kunst og Design åbnes.
Alle er velkomne.

Program

15:00: Velkomst v. stadsarkivar Lene Wul
15.05: Tale ved borgmester Jørn Pedersen
15:15: Musikalsk indslag ved Musikskolens MGK’er
15.20: Tale ved forfatter Helle Juhl
15.30: Musikskolens spirekor v. Tenna Ledet Olsen
15:40: Tale v. stadsarkivar Lene Wul
15.50: Musikalsk indslag ved Musikskolens MGK’er
16-17: Reception og udstillingen er åben

Bogen kan købes hos Nicolai Kultur, Museet på Koldinghus, byens boghandlere og kommunens netbutik
Udstillingen i Nicolai Kunst og Design: 3. marts – 25. marts 2018.
Tirsdag-fredag kl. 9-16. Weekend: kl. 10-15. Mandag lukket.

Tak til:
Kulturudvalgets jubilæumspulje
Jubilæumsfonden af 12.08.1973
Lisbeth Petersens Fond

IVÆRKSÆTTERNE – da Kolding blev moderne
IVÆRKSÆTTERNE – da Kolding blev moderne
IVÆRKSÆTTERNE – da Kolding blev moderne

Vær' med i dialogen om projektet...