Spraytrip Kolding

28. februar 2014 // Koldings graffiti-scene

Spraytrip Kolding er en fortælling om og en billedlig dokumentation af graffitiens historie og graffitikulturen i Kolding fra 1984 til i dag. Et specielt stykke dansk kulturhistorie, bl.a. på grund af Koldings lovlige graffititunnel, der til trods for byens ringe størrelse, har været med til at sætte Kolding på det danske graffiti- og kulturkort. En tunnel, som næsten alle danske graffitimalere har været igennem i deres karriere, siden dens åbning i 1989.

Bogen fortælles i interviewform af et bredt udsnit af de malere, der har været i byen igennem tiden. Fra de mindste til de største og fra de første til de sidste. Såsom ETCH, SKEN, REZO, RENS, MESTER, DREK og mange flere. Dette for at præsentere et bredt, nuanceret og direkte indblik i graffitikulturen og malernes tankegang.

Bogens redaktører er Rune Lorentsen, Bo Pedersen og Lars Skouboe. Bogen er udgivet i samarbejde med Kolding Stadsarkiv og er støttet af Kolding Kommunes Kulturpulje.

Spraytrip Kolding

Det kan godt være at Trapholt, Koldinghus og mange andre af byens historiske og kulturelle seværdigheder er det de fleste mennesker forbinder med Kolding, men i undergrunds-miljøerne er Kolding kendt for graffiti!  Et bredt udsnit – fra de første pieces i midtfirserne til de allernyeste – kan du se i denne bog. Enjoy the ride.

Peter Grønlund

Spraytrip Kolding
Spraytrip Kolding
Spraytrip Kolding
Spraytrip Kolding
Spraytrip Kolding

Del instagram billeder med #spraytripkolding

Vær' med i dialogen om projektet...